Viva la Frida!

Van 8 oktober 2021 tot en met 27 maart 2022 presenteert het Drents Museum de tentoonstelling Viva la Frida! – Leven en kunst van Frida Kahlo. Geselecteerde producten gerelateerd aan deze tentoonstelling zijn nu verkrijgbaar via de Dutch Museum Gift Shop.

De Mexicaanse Frida Kahlo (1907-1954) is zondere twijfel een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars ter wereld. Haar indrukwekkende kunstwerken, roerige leven en bijzondere levensstijl doen Kahlo uitgroeien tot een wereldwijd icoon en cultfiguur. Door een ernstig busongeluk ondergaat ze door de jaren heen een groot aantal operaties en lijdt ze veel pijn. Wat haar telkens de kracht geeft om door te gaan is haar grote liefde voor de kunst, voor haar man de kunstenaar Diego Rivera en voor Meico en zijn volkscultuur.

In de tentoonstelling Viva la Frida! is een unieke combinatie van Kahlo’s tentoongestelde kunst en persoonlijke objecten. Hiervoor werkt het Drents Museum samen met Museo Dolores Olmedo en Museo Frida Kahlo (voorheen bekend als Casa Azul, het Blauwe Huis) in Mexico-Stad. Deze collecties worden aangevuld met enkele bruiklenen uit andere collecties.

Voor de tentoonstelling heeft het museum exclusieve producten geselecteerd die nu op DMGS worden aangeboden. Je kunt bij ons een prachtige geweven wollen sjaal kopen van het Nederlandse merk Silkroute geïnspireerd op het werk van Kahlo. Of vind je ideale boodschappentas met Frida’s Zelfportret met Kolibrie. De met de hand gehaakte Frida pop, voorzien van bloem in het haar en de bekende monobrauw, is een must voor iedere kunstminnende kinderkamer.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*