The Stolz quartet

Het Stolz Quartet wilde weten of Sociale Media kon helpen bij het meer bezoekers genereren voor hun voorstellingen. De voorstelling Hertz met Dansgezelschap LeineRoebana was een goed moment om te starten. We kwamen tot de conclusie dat LinkedIn en Twitter de kanalen waren waar het publiek van The Stolz te vinden zou kunnen zijn. ‘Zou kunnen zijn’ want volgens Marike Schutz was de doelgroep ouder dan 50 en weinig op internet te vinden. We maakten een planning en The Stolz plaatste verschillende berichten en verbeterde de LinkedIn pagina. Het uiteindelijke doel meer bezoekers en meer betrokkenheid werd gehaald. Veel van de voorstellingen waren uitverkocht. Daarnaast deed The Stolz ervaring op met Sociale Media.

the-stolz-quartet-dutch-masters-sub-m6zgpubnotbqmob0fn0mx8pca9odjz7blgbkr5ynyi

In hun jubileumjaar kwam LeineRoebana onder andere met Seele/Herz, een programma met twee delen, waarin verschillende kanten van LeineRoebana werden belicht.

Twitter The Stolz

SEELE is geïnspireerd door het verhaal van een faun die alles op het spel zet om de eeuwige jeugd te verwerven. In een grillige, expressieve dans raken uitersten elkaar: sentiment en muzikale hardcore, ongebreidelde energie en verwondering. Een maalstroom van ritmische, gesampelde klanken voert naar de vermakelijke ontknoping van het verhaal over een faun die door danst voorbij zijn houdbaarheidsdatum.

In HERZ nemen de leden van The Stolz Quartet het muzikale voortouw. De contemplatieve muziek van Kate Moore vormt de melancholisch-onheilspellende achtergrond voor de hybris (overmoed) van de dansers: vervuld van het perspectief dat de vooruitgang biedt op onsterfelijkheid, bekruipt hen de twijfel door de loop der gebeurtenissen.

Smell of Bliss, LeineRoebana première 03 april 2014 Chassé theater Breda dansers: Tim Persent, Uri Eugenio, Heather Ware, Luana van Eekeren, Camilla Bundel en Audrey Apers viool: Liza Ferschtman op de foto: Heather Ware

Smell of Bliss, LeineRoebana première 03 april 2014 Chassé theater Breda
dansers: Tim Persent, Uri Eugenio, Heather Ware, Luana van Eekeren, Camilla Bundel en Audrey Apers
viool: Liza Ferschtman
op de foto: Heather Ware