Werken via Skype aan een campingwebsite

overonslarhueVorig jaar kwam ik in contact met Danielle. Samen met haar man Kees is ze geëmigreerd naar Frankrijk. Ze woonden in een gezellig 30 er jaren huis in Amersfoort. Allebei een leuke baan in de zorg maar we wilden nog wat meer…. avontuur en ondernemerschap!! Het jaar daarvoor raakten ze via een bezoek aan vrienden op slag verliefd op een boerenhoeve… heel spannend. Nog verder aangewakkerd door de afleveringen van ‘Ik vertrek’, gingen ze aan de slag. In september 2004 vertrokken ze met een vrachtwagen volgeladen richting Frankrijk.

Inmiddels is de camping en de 3 gites volop en naar grote tevredenheid in gebruik. De boerderij La Rhue ligt in het plaatsje Jumilhac le Grand in de kop van de Dordogne niet ver van de grens met de Limousin. De prachtige natuur en het weidse uitzicht zijn kenmerkend voor deze omgeving. De schilderachtige dorpjes en de prachtige rivieren zoals de Isle, de Vezere en de Dordogne maken dit gebied tot een sprookjesachtig geheel. De hoeve is  verbouwd tot een unieke formule van  3 gîtes (vakantiehuizen), een kleinschalige groene campingzwembad en een muziek- en eetcafé.

Na ruim 10 jaar bleek de website aan vernieuwing toe en na een jaar veelvuldig Skype contact staat hij dan eindelijk live: de nieuwe website La Rhue. Doelgroep zijn veelal Nederlandse gezinnen op vakantie in Frankrijk maar ook ouderen die rust en gezelligheid zoeken. Naast de campingsite is er ook een concertsite bijgekomen met als IMG_7874doelgroep de Franse bezoekers uit de buurt, die wekelijks een concert kunnen komen beluisteren inclusief een heerlijk avondmaal.

De afstand bleek geen probleem bij het maken van een goede website. Via Skype hadden we soms wekelijks contact en ook kreeg de website een eigen handleiding zodat Danielle eenvoudig zelf kan opzoeken hoe je ook al weer een afbeelding kunt uploaden of een bericht kunt plaatsen. Internationaal zaken doen is op deze manier steeds makkelijker. De website heeft als WordPress theme Starter en is in 3 talen. Zoals iedere een goede website heeft ook deze een film gekregen, gemaakt door bezoekers van de camping.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*