Social Media

Online media is bezig met een ontwikkeling in de richting van ‘Nieuwe Media’ of ‘Social Media’. Hierbij draait het om communicatiemiddelen als: de opkomst van sociale netwerken zoals Facebook, communicatie via Twitter, YouTube, mobiele applicaties, nieuwssites en blogs. Social media is te omschrijven als “online informatie die ‘zichzelf’ verspreidt”. De informatie kan tekst zijn over een ervaring of verhaal, maar net zo goed een afbeelding, video of bijvoorbeeld spelletje. Als het interessant is, zijn mensen snel geneigd het aan vrienden of familie te vertellen. Denk aan hoe een roddel of een mop zich kan verspreiden.

Wanneer de informatie over een bedrijf of product gaat, kan dit via social media gratis reclame opleveren. Vergelijk social media met een folder of aanbieding, maar dan wel een folder of aanbieding die door de ontvanger gecopieerd, en vervolgens aan vrienden en familie wordt doorgestuurd. Via de vele platforms en kanalen die internet rijk is, kan informatie met weinig moeite binnen een mum van tijd de hele wereld overgaan. Deze digitale wereld biedt verschillende mogelijkheden om in contact te komen met de doelgroep. Waar nodig kan zelfs één op één met leden gecommuniceerd worden. Wat werkt wel, wat werkt niet? Hoe blijf je klanten en fans boeien zodat ze producten van je willen afnemen? Wat is mogelijk met nieuwe media:

  • Effectief samen te werken,
  • Kennis te delen,
  • Problemen op te lossen,
  • Lief en leed te delen,
  • Krachten te bundelen en
  • Mensen te ontmoeten

Waarom is social media marketing belangrijk? Het mooie van social media marketing is dat het op een relatief goedkope wijze een zeer groot publiek bereikt. De boodschap verspreidt zich snel als een lopend vuurtje. Neem bijvoorbeeld de opening van een verkoopkantoor. Via Twitter vermeldt de verkoopleider wekelijks wat de status is van de verbouwing, welke aanbiedingen er zijn en hoe laat de opening is.

Bijgevoegd een aantal social media links met meer informatie:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*