Schrijven voor het web

[:nl]

Het schrijven van een artikel op internet is anders dan dat voor een boek of flyer. Naast een duidelijke ‘call to action’ (Bel me nu, Maak gelijk een afspraak) is het gevonden worden in Google van groot belang.

Hier enkele tips afkomstig van de site Frankwatching. In het artikel staat onder meer dat de ranking in Google bepaald wordt door de tekst, de indexatie en de populariteit.

Van deze drie factoren is de populariteit de belangrijkste geworden, ten koste van de factor vindbare tekst. Alles draait om de structuur van de tekst. Dekt de titel de lading? Begrijpt de webbezoeker uit de titel en uit het menu waar hij zit? Begrijpt de webbezoeker waar hij heen kan? Zijn de namen van de rubrieken logisch?

Hoe pak je dit als als webredacteur?

  1. Onderzoek de behoefte bij de doelgroep,
  2. Onderzoek trefwoorden,
  3. Meet de resultaten en
  4. Experimenteer en leer!

Volgens Emerce zijn het met name de grote concerns als ING en KPN die te weinig gebruik van goede teksten en de weg kwijt zijn in Google, een aantal voorbeelden.

[:en]Het schrijven van een artikel op internet is anders dan dat voor een boek of flyer. Naast een duidelijke ‘call to action’ (Bel me nu, Maak gelijk een afspraak) is het gevonden worden in Google van groot belang. Hier enkele tips afkomstig van de site Frankwatching. In het artikel staat ondermeer dat de ranking in Google bepaald wordt door de tekst, de indexatie en de populariteit. Van deze drie factoren is de populariteit de belangrijkste geworden, ten koste van de factor vindbare tekst.

Alles draait om de structuur van de tekst. Dekt de titel de lading? Begrijpt de webbezoeker uit de titel en uit het menu waar hij zit? Begrijpt de webbezoeker waar hij heen kan? Zijn de namen van de rubrieken logisch?
Hoe pak je dit als als webredacteur? 1. Onderzoek de behoefte bij de doelgroep, 2. Onderzoek trefwoorden, 3. Meet de resultaten en 4. Experimenteer en leer!
Juist niet de kleine maar met name grote concerns als ING en KPN maken te weinig gebruik van goede teksten en zijn de weg kwijt in Google volgens Emerce. Hier een aantal voorbeelden.[:]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*