Architect in Amsterdam

Florian Eckardt

Afgelopen woensdag ging de website van Architect in Amsterdam live en realiseerde ik me een website is te vergelijken met een huis. In je huis nodig je bezoekers uit. Als je kijkt naar het ontvangen van bezoekers in je huis, dan zijn 3 aspecten belangrijk:

  1. Een stuk grond waar je huis op gebouwd is.
  2. Een uniek adres zodat je bezoekers weten waar ze naartoe moeten.
  3. Het huis zelf. Je wilt je bezoekers uiteraard een plek aanbieden of op zijn minst een dak boven hun hoofd geven.

Ook voor een website geldt dat wanneer je bezoekers wilt ontvangen, je ook deze 3 aspecten nodig hebt:

  1. een stuk grond voor je website: het hostingpakket (de serverruimte)
  2. een adres: je domeinnaam
  3. het huis zelf: de website.

Het hostingpakket kun je aanvragen bij een hostingprovider. Een stuk grond koop je van een particulier of van de gemeente. De domeinnaam is belangrijk om naar toe te kunnen gaan en gevonden te worden. Een adres in Amsterdam is sneller door meer mensen bereikbaar dan een adres op Schiermonnikoog.

Een huis en je website kun je zelf bouwen of laten bouwen. De architect Florian Eckardt heeft als expertise: zelfbouw, gezond wonen en ontwerpen met hout. De vorm en inhoud van een huis is net zoals bij je website de drager van je boodschap. In het geval van Florian, voorstander van gezond wonen en werken met stadshout, heeft fotograaf Jeroen de Mast foto’s gemaakt in het stadspaviljoen dat hij zelf ontworpen heeft. Zo zijn de pijlers van het huis van Florian verweven in die van zijn website.

 

Bewa